Verrassingsbox TeaFreaks

Verrassingsbox TeaFreaks

In deze tijd met het corona virus is het leven even niet wat we gewend zijn. Dat betekend ook niet buiten de deur even bijkletsen met een heerlijk kopje thee. Een vriendin van mij bedacht er wat anders op. Zij bestelde voor mij een verrassingsbox van TeaFreaks die bij mij in de brievenbus belandde.

Ik houd ervan om nieuwe thee smaken uit te proberen, vooral als het losse thee is met combinaties die je niet zomaar in de winkel ziet. De box van TeaFreaks is ideaal om nieuwe thee smaken te ontdekken. Ze hebben veel verschillende theeboxen. De verrassingsbox kan je eenmalig los kopen voor €9,95, als een abonnement voor 3 maanden voor €35,85 of 6 maanden voor €71,70. Elke maand ontvang je dan een box met verschillende thee smaken.

In deze theebox vind je 4 verschillende smaken en 10 losse theezakjes. De box is zo gemaakt dat het precies door de brievenbus kan. Alles past er precies in. De zakjes thee zien er schattig uit met de namen op de voorkant en details op de achterkant van de verpakking. Het enige verbeterpunt is het verhaaltje. Je ziet dat het niet mooi is geprint, alsof het inkt op was. Het had dan beter te lezen kunnen zijn. Maar verder vind ik het er erg leuk uitzien!

Als jullie mijn blog over de Franse thee hebben gezien, dan weten jullie dat ik op zoek ben naar een echte karamel thee. Je kan dan wel raden met welke thee ik begon.

What the fudge?!

Een zwarte thee met karamelblokjes en natuurlijke aroma.

Het lekkerst te bereiden met 80-90 graden, 1 theelepel per kop en dan 2-3 minuten laten trekken.

De thee ruikt al naar karamel en beloofd dus al wat meer dan de karamel thee uit Laon. Je ziet dat het een zwarte thee is met echte stukjes! Die gaan straks lekker smelten en zorgen als het goed is voor die heerlijke karamel smaak.

Als de thee gezet is ruik je ook echt die heerlijke karamel. En ja hoor, dit is de karamel smaak die ik bedoelde. De blokjes karamel zijn gesmolten en zorgen voor een echte karamel smaak. Perfect in combinatie met zwarte thee! Ik ben blij dat ik mijn karamel thee weer heb gevonden.

Mon cheri mon ami

Rooibos, natuurlijke aroma en kers

Het lekkerst te bereiden met 90-100 graden, 1 theelepel per kop en dan 3-5 minuten laten trekken.

Het ziet eruit als een echte rooibos thee.Er zitten geen stukjes kers in zoals we hebben gezien van de Franse thee. De geur is erg sterk en dat moet de kers zijn. Ik vind de geur te heftig. Het ruikt echt alsof het is toegevoegd waardoor ik het niet meer als een echte kers vind ruiken. De geur is moeilijk te omschrijven.

Als de thee gezet is ruik je die geur nog steeds. Met moeite probeer ik niet aan de geur te denken en neem ik een slokje. Het smaakt net zoals het ruikt en geeft me de rillingen. Ik vind het niet erg lekker en heb hem ook niet opgedronken. Deze thee is voor mij niet echt voor herhaling vatbaar…

Wake me up

Elke ochtend drink ik groene thee en dan het liefst met cranberry. Ik vind het fijn om niet meteen een heftige smaak te drinken dus ben erg benieuwd naar deze wake me up thee.

-Wat zit er in deze thee?

Verbena blad
Melisseblad
Citroenschil
Aardbeiblad
Citroengras
Wortel & goudbloesem

Het lekkerst te bereiden met 90-100 graden, 1 theelepel per kop en dan 5-7 minuten laten trekken.

De geur is best bijzonder, maar ik ruik wel wat aardbei. Je ruikt dat het erg groen is doordat er zoveel planten in deze thee zijn verwerkt. De losse thee is erg grof. Ook de citroenschil en goudsbloem kan je erg duidelijk zien. Dat vind ik altijd erg leuk aan thee. Je bent altijd een beetje op ontdekking naar de ingrediënten.

Als de thee gezet is ziet het er uit als een echte groene thee. De smaak is niet te overheersend, maar lekker om je dag mee te beginnen als je een groene thee liefhebber bent. Je proeft niet één bepaalde plan. Het is een mooie combinatie van smaak wat het één mooi geheel maakt. Deze thee zal ik zeker vaker gaan drinken.

Oh happy day

-Wat zit er in deze thee?

Witte thee
Groene thee
Verbeneblad
Citroengras
Citroen mirte
Rode rozenbloesem
Zonnebloembloesem
Zwarte & rode bessen.

Het lekkerst te bereiden met 70-80 graden, 1 theelepel per kop en 3-7 minuten laten trekken.

Als je hem openmaakt komt de zoete geur je al tegemoet en het ruikt echt heerlijk! De geur alleen al geeft mij een happy day. De kleuren van de bladeren maken mij blij en ook de geur van bessen zorgen ervoor dat ik deze thee meteen wil drinken.

Als de thee is gezet ruikt hij iets minder zoet, maar de smaak! De combinatie bessen en verschillende soorten bloesems is geweldig. Ik denk dat ik een nieuwe favoriete thee heb ontdekt! Het is geen winterthee, maar erg lekker voor het mooie weer. De kleuren en geuren roepen echt lente! Hij ziet er uit als een groene thee als je hem inschenkt. Maar ook al ben je geen groene thee liefhebber, dan denk ik dat je deze thee nlg steeds erg lekker kan vinden.

Je krijgt er ook theezakjes bij. Zelf ben ik geen fan van die theezakjes. Ik vind ze onhandig en de helft van de thee gaat ernaast. Ik gebruik het liefst mijn eigen theezeefjes.

Drie van de vier thee smaken zijn voor mij een succes. Op de website van TeaFreaks kan je ook andere bijzondere smaken kopen. Mocht ik dat doen, dan verschijnt dat uiteraard op mijn blog.

Welke van deze thee smaken spreekt jouw het meeste aan?

Liefs,

Lin

2 gedachtes over “Verrassingsbox TeaFreaks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s