Een kijkje in Malia’s slaapkamer

Een kijkje in Malia’s slaapkamer

Malia is alweer anderhalf. En het klinkt super cliché, maar de tijd gaat echt hard. Elke dag wordt ze steeds meer een dame. Vandaag laat ik jullie haar slaapkamer zien en waarom ik sommige keuzes toen heb gemaakt. Mijn doel was: een kamer creëren met spullen en kleuren die over een paar jaar nog steeds leuk voor haar zijn.

Slapen

Haar ledikantje is van Ikea. Net zoals de rest van mijn meubels die je zal zien in deze blog. Boven haar bed hangt een klamboe. Deze heb ik in de uitverkoop gekocht bij Big Bazaar. Wat ik ideaal vind is het systeem waar je het mee ophangt. Het is een plakkertje in plaats van een schroef in de muur. Ik kreeg er zelfs wat extra plakkertjes bij. Mocht je dan ergens op vakantie zijn, dan kan je daar je klamboe ophangen. Nu zijn er overal veel verschillende klamboes te koop. Bijvoorbeeld bij Xenos.

Bij de Zara had ik voor mijn zwangerschap al iets gezien wat ik heel graag wilde kopen. Ik denk dat daarom de kamer is geworden wat het nu is. Ik ben een echte catlady en zag een prachtig compleet setje voor haar ledikantje . Ik moest hem kopen en ben er nog steeds erg blij mee. Ook Malia vind hem erg mooi. Is het niet schattig? Ik combineer het met witte en roze lakens, anders word het erg druk. Dit is helaas niet meer verkrijgbaar bij de Zara. Haar matras is van Ikea en de hoes daarvan is eraf te risten en makkelijk te wassen.

Verzorging

Ik vond het zo zonde om een echte commode aan te schaffen. In plaats daarvan heb ik een hoge ladekast gekocht. Deze kast kan ze later altijd nog gebruiken voor andere spullen of kleding. Nu kan ik daar heel veel spullen nog in kwijt. Daar boven op past precies een aankleed kussen.

Een stoel kan natuurlijk niet ontbreken in een kinderkamer. Deze roze stoel komt ook bij ikea vandaan. Hij staat erg mooi in haar kamer. Hier lezen we samen een boekje en troost ik haar als ze ’s nachts wakker wordt. Onder haar stoel heb ik bak waar ik haar kleren in doe die ze niet meer past. Die was ik dan later apart en komt het niet tussen de was die ze wel past.

De spiegel vind ze helemaal geweldig. Ze heeft zichzelf altijd kunnen bewonderen en is het aankleden nooit saai. Dit zijn 4 stuks die naast elkaar zijn geplakt. Voor mij is dit altijd heel normaal geweest, omdat mijn moeder dit vroeger ook altijd deed. Mocht je hier nog niet aan hebben gedacht, kinderen vinden het erg leuk!

Qua verzorging ben ik langzaam aan het overstappen naar Naïf. Het ruikt erg lekker en er zitten goeie ingrediënten in voor een baby huidje.

Kamer

De kamer is best erg roze geworden, maar wel één van mijn favoriete plekjes in huis. Ik wilde heel graag een muur behangen in haar kamer. Het was een hele uitdaging, want ik vond niet echt iets wat ik heel erg ook vond. Maar uiteindelijk had ik er één gevonden. Dit bloesem behang sprak mij aan. Meisjesachtig, maar origineel. Omdat ik het behang te druk vond voor de hele muur ging mijn zoektocht verder. De perfecte roze kleur erbij zoeken om het half om half te doen. Ik ben met mijn moeder een hele dag bezig geweest om alles bij elkaar te zoeken. De gamma, praxis, kwantum en leen bakker kon ik daarna niet meer zien. Ik ben heel erg blij geworden met het resultaat! Het witte latje heb ik ook bij een bouwmarkt vandaan en opgeplakt met super lijm.

Bij de Ikea liep ik op de afdeling gordijnen. Eigenlijk was ik opzoek naar iets simpels. Totdat ik deze combi zag hangen als voorbeeld. Ik was verkocht! Het roze past perfect bij de rest en de vitrage is er ook zo schattig bij. Ook houd het nog veel vligen tegen van buiten afJe zal je vast afvragen, hoe weet je of die kleur roze er perfect bij zou passen? Ik had een roze nijntje die overal met mij naartoe ging als ik inkopen ging doen voor haar kamer. Zo kon het niet verkeerd gaan.

De gordijnen waren te lang en moest er een stuk aan de onderkant vanaf. Dat stuk heb ik gebruikt om een gordijn embrassee te maken. Volgens mij is dit mijn gordijn geweest. Maar er zijn heel veel andere roze varianten te vinden. En hier kan je de vitrage vinden.

Naast de deur heb ik een heel klein plekje waar ik haar kledingkast heb neergezet. Deze van Ikea past er precies tussen. De indeling kan je zelf natuurlijk samen stellen. Boven op de kast staan o.a. haar boeken en haar camera.

Naast haar commode stond altijd haar badje. Daar is ze nu te groot voor. Hier staat nu haar eigen wasmand, zo blijven al haar kleren mooi bij elkaar. Een Minnie Mouse potje waar we langzaam mee gaan beginnen. En haar luieremmer dieook van ikea is. Om de lege ruimte op te vullen hebben wij een foto van de zwangerschap shoot opgehangen. Ze wijst en kletst er heel veel tegen, ‘mama, papa’ zegt ze dan. Op een geven moment kan de foto natuurlijk vervangen worden.

Natuurlijk zijn verder alle stopcontacten kidsproof. In deze kamer staat eigenlijk geen speelgoed. Er is niet heel veel ruimte voor en daarom heeft ze nog een speelkamer. Benieuwd hoe die eruit zien? Laat het even in de reacties weten mocht er interesse zijn.

Misschien heb ik je op leuke ideeën gebracht, maar deze post is vooral een mooie herinnering als ze ouder is geworden. Ik sta nog steeds graag in haar mooie slaapkamer.

Liefs,

Lin

Een gedachte over “Een kijkje in Malia’s slaapkamer

  1. Pingback: Peuter kamer 1.0

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s