Indian Chai met Mubish

Indian Chai met Mubish

Mijn zwager komt uit India en samen gaan wij een echte Indian Chai maken! Zelf heb ik het nog nooit gedronken dus ben erg benieuwd.

Wat hebben we nodig?

-Assam Thee ( een andere losse zwarte thee mag ook )

-Melk

-Kardemom

-Suiker

-Water

Wat is Assam Thee?

Assam thee wordt in India gemaakt en gedronken. De helft van de bevolking drinkt daar ook Assam thee. Het is een zwarte thee die ook veel gebruikt wordt in English Breakfast en Irish Breakfast.

Assam wordt twee keer per jaar geplukt; tijdens de ‘First Flush’ (de eerste pluk) net na de winter en tijdens de ‘Second Flush’ tegen het einde van de lente. Thee van de First Flush is lichter van kleur en smaak.

In India is er een speciale ‘Tea Board of India’. Dit is een onderdeel van het Ministerie van Handel en Industrie om ervoor te zorgen dat de thee zijn goede naam en kwaliteit behoudt. Waar kan ik solliciteren?!

De Assam thee die ik heb gebruikt is te koop bij Holland & Barrett.

Laten we beginnen

Stap 1: Breng water ( 2 kopjes ) langzaam aan de kook en voeg de kardemom toe. Ongeveer 2 stuks. Je kan er altijd meer toevoegen als je het sterker zou willen.

Stap 2: Als het water kookt mag de Assam thee erbij. Ongeveer 2 lepels.

Stap 3: Als het goed kookt mag er 1 kopje melk bij. Wacht tot het weer kookt.

Stap 4: The Magic Trick voor een goede Indian Chai is om de melk af en toe van het vuur af te halen en dan weer opnieuw te laten koken. Dit kan je zo vaak doen als je wilt.

Stap 5: Voeg suiker toe. Ongeveer twee tot drie schepjes. Je kan later altijd nog wat suiker toevoegen, mocht je het nog niet zoet genoeg vinden.

Stap 6: Zeef de thee en voila!

Ik vond de thee erg verrassend! Het was zoet, maar ook verfrissend. Ik ga dit zeker thuis nog eens maken. Mubish, heel erg bedankt voor het introduceren van deze heerlijke thee!

Gaan jullie het ook maken?

Liefs,
Lin

Een gedachte over “Indian Chai met Mubish

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s