Vandaag ga ik wat anders doen dan normaal, namelijk een cake bakken. Niet zomaar een cake, maar met thee erin. Matcha is daar geschikt voor. Dit is de allereerste keer dat ik matcha gebruik en ik hoop natuurlijk op een succes verhaal.

Het originele recept kan je ook terug vinden op de website van 24 kitchen. Ons plan was om er heerlijke cupcakes van te maken met een heerlijke roomkaas topping. Zoals je kan zien op de foto hierboven is dat niet helemaal gelukt. In de video kan je zien waarom.
Wat zijn de ingrediënten?
Voor de cake:
- 70 g room
- 165 g boter
- 150 g witte chocolade
- 9 eiwitten
- 245 g suiker
- 6 eidooiers
- 180 g bloem
- 3 el groene theepoeder
Voor de topping:
- 2 pakjes roomkaas
- poedersuiker, naar smaak toevoegen
- eventuele andere decoratie producten
Het recept
Stap 1: Verwarm de oven voor op 170 ºC.
Breng de room met de boter aan de kook en los de chocolade er in op.
Stap 2: Klop met de mixer de eiwitten met de helft van de suiker tot stijve pieken.
Stap 3: Klop in een kom de eidooiers schuimig met de rest van de suiker.
Vet het cakeblik in en leg er bakpapier in.
Stap 4: Roer het chocolademengsel door de eidooiers en spatel de eiwitten erdoor.
Stap 5: Meng de bloem en het theepoeder met elkaar en meng door het ei-chocolademengsel.
Stap 6: Schenk het beslag in het cakeblik en bak de cake in ongeveer 1 uur goudbruin en gaar. Dat kan je met een satéprikker doen. In de video hebben wij 45 minuten de cake in de oven laten staan, omdat er al een deel van het beslag weg was.
Stap 7: Laat de cake iets afkoelen en haal hem uit het cakeblik. Bestuif voor het serveren met poedersuiker.
Stap 8: Meng de roomkaas en poedersuiker naar wens door elkaar met een mixer. Je kan af en toe even proeven of je de gewenste smaak al hebt.
Stap 9: Decoreer je cake als je dat graag wilt en smullen maar!

Wij vonden het een succes. Ik raad het zeker aan om dit te proberen. Matcha is super gezond, dan compenseren we het een beetje met de hoeveelheid suiker denk ik dan maar. \
Ga je hem ook proberen?