Drie thee recepten met rozemarijn

Drie thee recepten met rozemarijn

Ik kwam rozemarijn tegen bij de groente boer en werd eigenlijk wel heel erg nieuwsgierig. Hoe zou dat smaken in de thee?

De geschiedenis van rozemarijn is best interessant. Vanaf de 14e eeuw werd het echt gebruikt.

Redenen waarom je rozemarijn wilt drinken

Er zijn ontzettend veel redenen waarom je rozemarijn wilt gebruiken in je thee of in je keuken algemeen. De belangrijkste punten zet ik even op een rijtje.

– Het zit vol anti oxidanten

– Bevordert je bloedsomloop en zelfs je creativiteit

– Verbeterd je spijsvertering

– Goed voor je lever en nieren

– Goed voor je humeur en je geheugen

– Verlicht luchtweg problemen

– Beschermt de huid

Mocht je nog meer redenen willen weten en vind je een kort geschiedenis lesje erg leuk? Hier kan je nog meer lezen.

Rozemarijn met honing

De meest makkelijke manier van het maken van thee met rozemarijn is 1 takje en een beetje honing. De thee is lekker, maar wel even wennen. Wij gebruiken eigenlijk nooit rozemarijn in de keuken. De smaak is erg groen en fris, ook omdat het natuurlijk familie is van munt. Je kan eventueel ook nog een schijfje citroen toevoegen.

IJsthee met rozemarijn en appel

Ik ben heel erg nieuwsgierig hoe dit smaakt. Zelf heb ik nog nooit thee gemaakt met appel.

Wat hebben we nodig?

– Zwarte thee, kan ook earl grey zijn

– 1 appel

– 1 takje rozemarijn

Stap 1: Snijd de appel is dunne plakjes, maar wel met schil. Breek èèn takje rozemarijn in stukjes.

Stap 2: We gaan nu de zwarte thee maken. De gesneden appel en de rozemarijn mogen daarbij.

Stap 3: Laat de thee 2 minuten trekken.

Stap 4: Zeef de thee en zet het in de koelkast om goed af te koelen. De rozemarijn mag erin blijven.

Stap 5: Garneer het glas met rozemarijn en appel en genieten maar.

Het is erg fris, maar voor mij net iets te veel rozemarijn. Het is niet te overheersend, maar ik proef niet echt veel appel helaas. De volgende keer zal ik kiezen voor minder rozemarijn.

IJsthee met rozemarijn en perzik

Op pinterest kwam ik dit recept tegen en ik moest het gewoon uitproberen.

Wat hebben we nodig?

-4 zakjes rooibos thee

-2 lepels basterd suiker

-6 grote perziken

– 1 takje rozemarijn

Om duidelijk aan te kunnen geven hoe dit recept gemaakt wordt heb ik het voor jullie opgenomen. Leuk en interessant recept om te maken.

Of dit mijn nieuwe favoriete ijsthee is? Nee dat denk ik niet. De klassieke ijsthee is nog steeds mijn favoriet.

Zijn er andere recepten met rozemarijn die ik ben vergeten?
Laat het me vooral weten!

Liefs,
Lin

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s